Karbonlagring i fjellheimen

Project description

Feltarbeidet foregår i de nydelige Aurlandsfjellene i Three-D-forskningsoppsettet. Der ser vi på hvordan økosystemet reagerer når temperaturen stiger, nitrogenmengden øker og om ulikt beitenivå har noe å si. I min masteroppgave skal jeg fokusere på hvor plantene prioriterer å sende karbonet (over eller under bakken) og hvordan dette påvirker karbonlagrene som allerede er i jorda. Både vekst og nedbrytning spiller viktige roller i karbonsyklusen, men akkurat hva som skjer under fremtidige klimascenarier er det stor usikkerhet rundt, så dette er et spennende prosjekt å være med på! (Og hvis du liker det veldig godt er det fullt mulig det dukker opp flere muligheter for å være med;)).

 

Tasks

Jobben blir å hjelpe meg med å installere root-ingrowth cores og teposer.

Root-ingrowth cores er for å se hvor mye røttene vokser i løpet av én vekstsesong og i løpet av et helt år. Når vi installerer skal vi ta ut en jordkjerne fra hvert plot, sile den, sette ned nettingrøret i hullet og fylle det med jorden vi har silt.

Teposene skal vi bare grave ned ca 10-15 cm i jorda – så det er kort prosess! Dette er for å måle hvor fort nedbrytningsprosessen går og om den er ulik i plottene med ulik behandlig (temperatur, nitrogen, beitetrykk).

 

 

The project involves: fieldwork

 

Starting date/period: May 29th – June 1st, 2021.

 

Experience

Du får erfaring med å installere root-ingrowth cores og teposer. Nyttige teknikker å kunne når det gjelder forskning på karbon i økosystemer. Og selvsagt generell felterfaring – som alltid er bra å ha!

 

Involvement

4 feltdager

 

Interested by this project? Need more info? Contact Helene Sandsten (Helene.Sandsten@student.uib.no)

Project number: 035

 

 

 

 

Leave a Reply